Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε αιτήσεις για τη δωρεάν διανομή τροφίμων. Φέτος ακόμη δεν αρχίσαμε και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας θα πιάσουμε το καλοκαίρι...
Ο λόγος είναι ότι, το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων από ΕΕ, όπως το γνωρίζαμε έχει περατωθεί. Αν και από την ΕΕ αντικαταστάθηκε με το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους, με ολιγωρία της Κυβέρνησης δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την έκδοση του Επιχειρησιακού Προγράμματος το οποίο θα έπρεπε να είχε υποβληθεί στην ΕΕ για έγκριση και στην συνέχεια να κληθούν οι τελικοί φορείς (σύλλογοι) για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Το παρακολουθούμε.
Το ρύζι, από το πρόγραμμα του 2013,που δεν έχει ακόμη μοιρασθεί, για 3η φορά επαναπροκηρύχθηκε διαγωνισμός με εθνικά κονδύλια διότι με λάθη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης χάθηκε ποσό σχεδόν 4 εκατομ. ευρώ από την ΕΕ. Και εδώ παρακολουθούμε και περιμένουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι με την συμπλήρωση της Φορολογικής Δήλωσης να γίνεται και συμπλήρωση του Α21 για τα επιδόματα:
Α. Επίδομα Στήριξης Τέκνων, δικαιούχοι οι γονείς από το 1ο τέκνο και με εισοδηματικά κριτήρια. Για τρίτεκνη οικογένεια με 3 εξαρτώμενα τέκνα:
Έως 11000(40 ευρώ/τέκνο/μήνα),
Έως 22000 ευρώ(26,6 ευρώ/τέκνο/μήνα),
Έως 33000 (13,3 ευρώ/τέκνο/μήνα).
Εάν τα εξαρτώμενα τέκνα είναι 2 ή 1 το εισόδημα μειώνεται ανάλογα.
Β. Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων Πολυτέκνων, δικαιούχοι οικογένειες τουλάχιστον με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω και με εισόδημα έως 45000 ευρώ, 500 ευρώ/τέκνο ετησίως, ήτοι 1500 ευρώ για το έτος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας στις 16-4-2014 δόθηκε προκαταβολή αυτών των επιδομάτων για το 1ο τρίμηνο. Ενδεικτικό ποσό το ¼ του συνολικού που είχε λάβει η οικογένεια το 2013.Το τονίζουμε ενδεικτικό ποσό, διότι υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι κάποιοι πήραν λιγότερα ποσά. Συμψηφισμός θα γίνει με την πληρωμή του 2ου τριμήνου και όταν γίνει η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2014.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου