Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 23 ΤΗΛ.-ΦΑΞ: 2463053035
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς Διοικητή Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Αρ. πρωτ. 7
Πτολεμαΐδα 2/5/2014

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, για την απόφαση απόσπασης του αναισθησιολόγου κ. Γιασσά, από το Μποδοσάκειο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, που προκαλεί αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας .
Προφανώς, αυτοί που έλαβαν την απόφαση, δε γνωρίζουν ότι έτσι κάνουν αδύνατη ουσιαστικά, τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής και παράλληλα το κλείσιμο του Ιατρείου πόνου που λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Το Ιατρείο πόνου, όλα αυτά τα χρόνια που έχει λειτουργήσει (άψογα, κατά γενική ομολογία), ανακούφισε τον πόνο πολλών ασθενών (και όχι μόνο καρκινοπαθών) και στάθηκε, λόγω των φιλότιμων προσπαθειών των γιατρών. Όμως όπως είναι φυσικό, οι δύο απομένοντες αναισθησιολόγοι, θα είναι αδύνατο να συνεχίσουν τη λειτουργία του, εξαιτίας του πολύ μεγάλου φόρτου εργασίας που θα αναλάβουν.
Εν τω μεταξύ, τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο μοναδικός γιατρός της ογκολογικής μονάδας, όπου παρότι έχει υπό την ευθύνη του έναν πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών, που συνεχώς αυξάνεται, όχι μόνο δεν του παρέχεται βοήθεια με την πρόσληψη κάποιου έστω επικουρικού γιατρού (αν και υπήρξαν σχετικές υποσχέσεις από πολλά υπεύθυνα πρόσωπα), αλλά του παίρνουν και νοσηλεύτριες, από τις λίγες που του έχουν διαθέσει, εξωθώντας τον έτσι, σε παραίτηση.
Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους μέτρα, αποψιλώνεται περαιτέρω το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και με τέτοιες αποφάσεις δεν λύνονται προβλήματα της υγείας της περιοχής μας, αλλά διογκώνονται.
Ως κάτοικοι λοιπόν αυτής της περιοχής, η οποία προσφέρει τόσο πολλά στην οικονομία της χώρας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απαραίτητη στελέχωση των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας που συνταγματικά δικαιούμαστε και μας αξίζουν.
Ας μην μας αναγκάσετε λοιπόν να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας με άλλους τρόπους.

Γνωστοποίηση: 1) Υπουργείο Υγείας
2) 3η ΥΠΕ
Κοινοποίηση: Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών & Εορδαίας (κ.κ. Θεόκλητο)
Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Δήμους Δυτικής Μακεδονίας
Υποψήφιους Περιφερειάρχες & Δημάρχους
Φορείς & Συλλόγους

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Καραπίντσιος Βασίλης Αράπης Γεώργιος



1 σχόλιο:

  1. είναι υπόθεση όλων μας και είμαστε ουσιαστικά δίπλα στο σύλλογο των καρκινοπαθών και έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή