Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αρ.πρωτ.:046/2014 Αθήνα 7-7-2014

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 037/13-6-2014 επιστολής μας και της σημερινής σας συναντήσεώς σας με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΠΟ3Τ,κ.Δαγκλή, σας γνωρίζουμε ότι τέκνα τριτέκνων που δεν μπόρεσαν να μετεγγραφούν κατά τα σχολικά έτη 2011-12 και 2012-13, κατ΄ εκτίμηση είναι 110 και 280 αντίστοιχα. Επίσης είναι αναγκαίο να καλυφθεί-διευκρινισθεί και η δυνατότητα μετεγγραφής και των επιτυχόντων με το 10%. Πιστεύουμε ότι για λόγους δικαιοσύνης και στήριξης των οικογενειών για να ανταποκριθούν στις δυσβάστακτες απαιτήσεις που τις βαρύνουν, να αποδεχθείτε την πρότασή μας.
Πέραν αυτού, υπάρχουν επιμέρους εξ ίσου σοβαρά και επείγοντα θέματα, αρμοδιότητος του Υπουργείου Παιδείας, που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα και θα μπορούσαν να ενταχθούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Συνοπτικά είναι τα ακόλουθα:
-Ένταξη στις ίδιες διατάξεις (με αύξηση του ποσοστού) που ισχύουν για τους πολυτέκνους των γονέων με τρία τέκνα και τα τέκνα αυτών για παροχή υποτροφιών από το ΙΚΥ.
-Δυνατότητα για φοίτηση σε Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών με επιπλέον ποσοστό για τέκνα και γονείς με τρία παιδιά και άνω και εφ΄όσον πληρούν τα τυπικά προσόντα.
-Ένταξη και των τέκνων τριτέκνων φοιτητών στην δωρεάν σίτιση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους πολυτέκνους και αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου.
-Ένταξη των τρίτεκνων φοιτητών στην στέγαση στις φοιτητικές εστίες με τις αυτές προϋποθέσεις που ισχύουν για τους πολυτέκνους.
-Να αυξηθεί η μοριοδότηση για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα και άνω(όπως 15 μόρια για γονέα με τρία τέκνα και στην συνέχει 3 μόρια για κάθε επόμενο τέκνο).
-Αύξηση των μορίων για μεταθέσεις και αποσπάσεις των γονέων με τρία τέκνα και άνω και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητος.

Προσβλέπουμε σε εσάς για θετική απάντηση τόσο στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας όσο και στην υιοθέτηση των δίκαιων προτάσεών μας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Σταύρος Πουρτουλίδης                                          Πουλάκης Γεράσιμος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου