Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Νόμος για τις μεταγραφές φοιτητών
Μετά την ψήφιση του νόμου ο Υπουργός και η κυβέρνηση επιχειρούν με ψέματα να αλλάξουν το νόμο ανατρέποντας το σχεδιασμό χιλιάδων οικογενειών, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις των αυθαίρετων και αντισυνταγματικών ενεργειών τους.
Παρά τις συνεχείς πιέσεις των Τριτέκνων - όλο το προηγούμενο διάστημα -και πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών αλλά και πριν την  έναρξη των εγγραφών- να υπάρξει ξεκάθαρη εγκύκλιος για την υλοποίηση του νόμου, ο υπουργός δεν ανταποκρίθηκε.
Αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται "στο αέρα" οι σπουδές και οι ζωές χιλιάδων παιδιών.  
Παρά τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για ένταξη στο νόμο και των φοιτητών που έδωσαν εξετάσεις με το 10% η απάντηση του Υπουργού είναι αρνητική με αστήριχτα επιχειρήματα.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να σεβαστεί και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε.
 Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις μεταγραφές όπως ψηφίστηκε.
Καλούμε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανταποκριθούν -έστω και τώρα- στην ευθύνη τους. Καλούμε τους βουλευτές της κυβέρνησης να μην επιτρέψουν -για μια ακόμα φορά- την καταπάτηση του συντάγματος.
Καλούμε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα μας.
Η Πρόεδρος                                                               Το Δ.Σ


Έχει σταλεί  στους βουλευτές του νομού, στον περιφερειάρχη, στο δήμαρχο Εορδαίας και στα ΜΜΕ της περιοχής μας.

Η Ομοσπονδία Τρίτεκνων στις 12 π.μ. (29/09/2014) θα κάνει  παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο  Παιδείας  ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό  και θα παραδώσει έγγραφο με τα δίκαια αιτήματά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου