Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!!
Δελτίο Τύπου
Μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον πληροφορίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014.
1. Μηχανογραφικό δελτίο.
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Φέτος εντάσσεται στο μηχανογραφικό και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.
Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
2. Ειδικές περιπτώσεις - μετεγγραφές
Μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργούνται οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων. Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, δεν χρειάζεται να κάνουν καμμία ενέργεια τώρα, αλλά μετά τις εξετάσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων με σχετική αίτησή τους προς το τμήμα υποδοχής θα είναι δικαιούχοι μεταφοράς της θέσης τους.
3. Διαδικασία του 10% χωρίς νέα εξέταση.
Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι με τις νέες ρυθμίσεις:
- δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2012 ή 2013, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2012 και 60% για το 2013).Επισημαίνεται ότι φέτος για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία του 10% και όσοι απόφοιτοι είχαν λάβει μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ομάδα Α΄ το 2012 ή το 2013.
- όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.


 Για το δεύτερο γύρο στο Δήμο της Εορδαίας έμειναν η Βρυζίδου και ο Ζαμανίδης. Και οι δύο δεν απάντησαν στα αιτήματα του Συλλόγου μας.
Για την Περιφέρεια ο Δακής και ο Καρυπίδης. Ο Καρυπίδης επισκέφτηκε το γραφείο μας και έδειξε ενδιαφέρον, τα έχουμε ξαναγράψει δεν θα πω άλλα. Ο Δακής τίποτα.

Ας σκεφτούμε με ποιους μπορεί να έχουμε μειώσεις σε τέλη, εισιτήρια κλπ και ας ψηφίσουμε για το καλό των οικογένειών μας. Τώρα μας δίνεται η δυνατότητα.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΗΕ ΚΑΙ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (15-5-2014)

ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΗΕ, BAN KI-MOON, ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15-5-2014
New York, 15 May 2014 - Secretary-General's message on the International Day of Families
As we commemorate this year’s International Day of Families, we recognize the meaningful contributions that families make to advancing the mission of the United Nations.
By providing economic and emotional sustenance to their members, families can raise productive, caring citizens committed to the common good. Strong, well-functioning families, whatever form they may take, can help reduce poverty, improve the wellbeing of mothers, promote gender equality and uphold human rights.
Support for families is crucial to realizing their full potential. That means factoring their needs into development policies, considering their circumstances in addressing conflicts, and advocating for the equal treatment of all families, regardless of their structure. As we strive to usher in a more sustainable future, achieve the Millennium Development Goals, shape a new development agenda and combat climate change, let us mobilize the world’s families.

On this International Day of Families, let us strive to strengthen these small but critical units found in every society so that we may advance as one human family toward greater progress.

Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα σχετικά με τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας Νέα Υόρκη , 15 Μαΐου, 2014

Καθώς εορτάζουμε τη φετινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας , αναγνωρίζουμε τις σημαντικές συνεισφορές των οικογενειών για την προώθηση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών .
Με την παροχή οικονομικής και ηθικής στήριξης στα μέλη τους , οι οικογένειες μπορούν να αυξήσουν παραγωγικά , την φροντίδα πολιτών που έχουν δεσμευτεί για το κοινό καλό . Δυνατές , Σωστά λειτουργούσες οικογένειες , ανεξάρτητα από τη μορφή που μπορεί να έχουν , μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φτώχειας , την βελτίωση της ευημερίας των μητέρων , την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η υποστήριξη των οικογενειών είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους . Αυτό σημαίνει ένταξη των αναγκών τους στις πολιτικές ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη την κατάστασή τους στη διευθέτηση των συγκρούσεων , και υποστηρίζοντας την ανάγκη για την ίση μεταχείριση όλων των οικογενειών , ανεξάρτητα από τη δομή τους . Καθώς προσπαθούμε να εισέλθουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον , την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας , που διαμορφώνουν μια νέα αναπτυξιακή ατζέντα και την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος , ας κινητοποιήσουμε τις οικογένειες του κόσμου .

Στη σημερινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας , ας προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε αυτές τις μικρές αλλά κρίσιμες μονάδες που βρίσκονται σε κάθε κοινωνία , έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε ως μια ανθρώπινη οικογένεια προς μεγαλύτερη πρόοδο.




ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15-5-2014

Guy Ryder, Director-General of the UN International Labour Organization (ILO),

said in his statement for the Day that decent work is a key link in the chain connecting families and development.
“Work-related policies and practices play a major role in creating family-supportive environments which, in turn, yield benefits for the world of work and society,” he said.
Mr. Ryder noted that today's families are diverse, defying traditional models such as those based on a male breadwinner and jobs for life. There are now many single parent households – often women, and grandparent-headed households.
“In their different shapes and sizes, families are active agents of development. Yet their contribution – actual and potential – is often undervalued and inadequately supported, and many families are under severe pressure,” he said.
ILO is stressing decent work for women and men, stressing that this assures a better deal for families and it enables families to help build a better future for all.


Σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα είπε ότι η αξιοπρεπής εργασία αποτελεί βασικό κρίκο στην αλυσίδα που συνδέει τις οικογένειες και την ανάπτυξη.

"Οι πολιτικές και πρακτικές που σχετίζονται με την εργασία παίζουν τον κύριο ρόλο στη δημιουργία περιβάλλοντος υποστήριξης της οικογένειας- το οποίο, με τη σειρά του, αποδίδει οφέλη για τον κόσμο της εργασίας και της κοινωνίας».
Ο κ. Ryder τόνισε ότι οι σημερινές οικογένειες είναι διαφορετικές, αψηφούν τα παραδοσιακά μοντέλα, όπως αυτά που βασίζονταν σε έναν άνδρα κουβαλητή και εργασίες για τη ζωή. Υπάρχουν τώρα πολλές μονογονεϊκές οικογένειες - συχνά γυναίκες, και πρόγονοι που είναι επικεφαλής νοικοκυριών.
"Σε διάφορα σχήματα και μεγέθη τους, οι οικογένειες είναι ενεργοί παράγοντες της ανάπτυξης. Ακόμη, η συμβολή τους - πραγματική και εν δυνάμει - συχνά υποτιμάται και δεν υποστηρίζεται επαρκώς, και πολλές οικογένειες βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση », είπε.
Η ΔΟΕ προωθεί την αξιοπρεπή εργασία για τις γυναίκες και τους άνδρες, διότι έτσι εξασφαλίζεται μια καλύτερη συμφωνία για τις οικογένειες και επιτρέπει τις οικογένειες να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.


Στη χωρα μας, ακούσατε ή είδατε κάποια ανακοίνωση από Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα ή ΓΣΕΕ ή αν τα ΜΜΕ ενημέρωσαν για την Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας; Εμείς όχι.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μέχρι τώρα είχαμε επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Καρυπίδη Θόδωρου στο γραφείο του συλλόγου, τις επιστολές των υποψηφίων περιφερειαρχών Βήττα Γιάννη και Μουμουλίδη Θέμη και τις επιστολές των υποψηφίων για το δήμο Εορδαίας Ζαραφίδη Δημήτρη και Χόλμπα Αντωνίας.... περιμένουμε και από τους υπόλοιπους.
Από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Μουμουλίδη Θέμη λάβαμε επιστολή (απάντηση) και τη δημοσιεύουμε.
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε “καλή επιτυχία”



Προς το Σύλλογο Τριτέκνων Εορδαίας
Απάντηση από τον υποψήφιο περιφερειάρχη του συνδυασμού “αλλαΖουμε εποχή” Μουμουλίδη Θέμη



Ο συνδυασμός μας είναι μια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία. Ως εκ τούτου και οι θέσεις του είναι ίδιες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρούμε ότι η τρίτεκνη οικογένεια πρέπει κατ’ αρχήν να στηριχτεί για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας. Είναι ανάγκη να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολύτεκνων συμπεριλαμβανομένων και των Τρίτεκνων με νόμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να χαρακτηριστούν οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες γιατί με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν σε ικανοποιητικό βαθμό τα προβλήματα των 200.000 και πλέον τριτέκνων οικογενειών της χώρας μας, για ειδική φροντίδα από το Κράτος (άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος) ως έκφραση αλληλεγγύης και φροντίδας της κοινωνίας σε όλες τις οικογένειες που έχουν αντικειμενικά μεγαλύτερη ανάγκη, ιδίως σε περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των τριτέκνων αποτελεί συμπληρωματικά ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης δημογραφικής πολιτικής σε μία περίοδο που η όξυνση του προβλήματος αυτού στη χώρα μας έχει ιδιαίτερα αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Η συνεχής γήρανση του πληθυσμού, η υπονόμευση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, η υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης και η οξυμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών επιβάλλουν την άμεση αλλά και μακρόπνοη αντιμετώπισή του. Ταυτόχρονα, η βελτίωση του δημογραφικού - ξεπερνώντας τα ιδεολογικά και οικονομικά αδιέξοδα νεοφιλελεύθερων και νεοσυντηρητικών προσεγγίσεων- προϋποθέτει σταμάτημα των πολιτικών της λιτότητας και των Μνημονίων, ενίσχυση της απασχόλησης και καταπολέμηση των γενικευμένων φαινομένων αδήλωτης εργασίας.
Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το δημογραφικό πρόβλημα, παρά τις ρατσιστικές προσεγγίσεις της Χρυσής Αυγής και επειδή με το προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο τα παιδιά θεωρούνται ως τεκμήρια, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το δικαίωμα στην τεκνοποιία όλων όσων ζουν στη χώρα και απαιτεί να παρέχονται από την Πολιτεία οι αναγκαίοι υλικοί πόροι, για την προστασία του. Για να είναι αυτό εφικτό, οφείλουμε να ενισχύσουμε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα πολιτικής για τη στήριξη γενικά της μητρότητας. Θα πρέπει, επομένως, να ενισχυθούν επαρκώς καταρρέουσες κοινωνικές υποδομές όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και η κοινωνική πρόνοια. Θα χρειαστεί να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν τα αναγκαία μέτρα για τη λαϊκή στέγη και για την ενίσχυση των νέων ζευγαριών και να μην καταργούνται οι ΟΕΚ/ΟΕΕ.
Τα μέτρα που μέχρι τώρα έχουν ληφθεί από την πολιτεία για τους τρίτεκνους συνιστούν μια πρόχειρη παροχολογία, χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο και χωρίς μακροπρόθεσμη προοπτική, αφού:
ή παρά τις συστηματικές προεκλογικές δεσμεύσεις ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά θα χαρακτηριστούν πολύτεκνες, ο νόμος 3454/2006 για ενίσχυση της οικογένειας και λοιπές διατάξεις διέψευσε τις προσδοκίες των τρίτεκνων οικογενειών για το χαρακτηρισμό τους ως πολυτέκνων.
ή το επίδομα τρίτου τέκνου αμφισβητείται με απόφαση του ΣτΕ (ΣτΕ 2036/06).
ή η πρόβλεψη για απασχόληση και προσλήψεις στο δημόσιο τομέα είναι ανεφάρμοστη, αφού στην πράξη είναι μηδενική η πιθανότητα πρόσληψης τριτέκνου.
ή οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι τρίτεκνοι που προέρχονται από το ιατρικό, νοσηλευτικό, και από το προσωπικό σωμάτων ασφαλείας καθώς και από άλλες ειδικότητες (τεχνικές) δεν περιλαμβάνονται στην προστασία από τις μεταθέσεις.
ή δεν ισχύει και στους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς η πρόσληψή τους όπως των πολυτέκνων.
ή χάνονται τα όποια δικαιώματα της τρίτεκνης οικογένειας εκ του νόμου, εάν το ένα τέκνο είναι μεγαλύτερο των 25 ετών. Δεν ισχύει η ισοβιότητα και στους τρίτεκνους.
Για να αλλάξουν όλα αυτά που σας συμβαίνουν και μας συμβαίνουν, σας διαβεβαιώνουμε ότι και ως περιφερειακή αρχή, αν με την ψήφο των συμπολιτών μας εκλεγούμε, θα είμαστε δίπλα σας και θα σας στηρίζουμε.






13/5/2014
Μουμουλίδης Θέμης
υποψήφιος περιφερειάρχης
Δυτ. Μακεδονίας






Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννη Βήττα και την υποψήφια δήμαρχο Εορδαίας, Αντωνία Χόλμπα λάβαμε επιστολή (απάντηση) και τη δημοσιεύουμε.
Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε “καλή επιτυχία”


Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθούμε στις τρίτεκνες οικογένειες που αντικειμενικά αντιμετωπίζουν με πολύ έντονο τρόπο τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων που διαχρονικά εφαρμόζονται απ’ όλες τις κυβερνήσεις, όπως και από τη σημερινή.
Πρόκειται για μέτρα που δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία και εφαρμόζονται ενιαία σε όλα τα κράτη της ΕΕ από όλες τις κυβερνήσεις με τη στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Αποσκοπούν στο να διαχειριστούν την οικονομική κρίση σε βάρος του λαού, μέτρα που θα παραμείνουν και την περίοδο της οικονομικής ανάκαμψης, όποτε και στο βαθμό που αυτή επιτευχθεί, προς όφελος πάλι των επιχειρηματικών ομίλων.
Η οικονομική κρίση είναι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έχει σαν κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλέμπορων, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών και η οποία στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και στην ιδιοποίηση του πλούτου που αυτοί παράγουν.
Όποια μορφή και αν πάρει η διαχείριση αυτής της πολιτικής, είτε προωθείται με τον εκβιασμό και το φόβο, είτε με τις αυταπάτες, οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες θα μετράνε συνεχώς απώλειες.
Η αντιμετώπιση του δημογραφικού δεν μπορεί να γίνει αν δεν αντιμετωπιστούν ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, το κόστος ζωής κλπ. Η ελευθερία επιλογής, αν και πόσα παιδιά θα αποκτήσει μια οικογένεια, μπορεί να υπάρξει μόνο αν είναι λυμένα, με ευθύνη του κράτους, τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γέννηση και την ανάπτυξη του παιδιού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που στηρίζει τους συνδυασμούς της, τόσο στη Βουλή όσο και στις Περιφέρειες και Δήμους αλλά και στους αγώνες του λαού, των πολυτέκνων και των τριτέκνων διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση του εισοδήματος, της δουλειάς, των κοινωνικών παροχών για δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, φάρμακα. Απαιτεί μέτρα προστασίας των ανέργων, των ανασφάλιστων, στήριξης των νέων ζευγαριών, των μονογονεϊκών και τρίτεκων - πολύτεκνων οικογενειών για δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, καταβολή των επιδομάτων χωρίς περικοπές, φοροαπαλλαγές, κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο και των χαρατσιών που εξανεμίζουν το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα και δημιουργούν τεράστια προβλήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν ακόμα και οι στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών και των παιδιών της.
Είναι συμφέρον του λαού και της τρίτεκνης οικογένειας η πρόταση του ΚΚΕ για ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα, στηριγμένο στην κοινωνική συμμαχία όλων αυτών που συνθλίβονται από τα μονοπώλια και την πολιτική που τα υπηρετούν.
Η διέξοδος από την κρίση προς όφελος του λαού και από τα διαρκή αντιλαϊκά "μνημόνια" απαιτεί τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και την κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων. Για να εξασφαλιστεί ότι ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, της επιστήμης και της τεχνολογίας με σχεδιασμένο τρόπο θα αξιοποιούνται για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών με καθολικό τρόπο.
Για να μπορούν όλα τα παιδιά, όλες οι οικογένειες να απολαμβάνουν με υγεία και ευημερία τη ζωή τους, με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ συνέβαλλε και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάλης για:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Ενιαία Δημόσια και καθολική κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα πότε των κυβερνήσεων. Μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στα 55 χρόνια και στα 60 για τους άντρες και 5 χρόνια αντίστοιχη μείωση για άντρες και γυναίκες (55 και 50 χρόνια) γι' αυτούς που εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων, με επίδομα για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
  • Αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για την τρίτεκνη - πολύτεκνη οικογένεια που να προσαυξάνεται με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Άτοκα δάνεια στους τρίτεκνους και πολύτεκνους, στα νεαρά ζευγάρια για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Πολιτική λαϊκής στέγης.
  • Μέτρα στήριξης με ευθύνη του κράτους, των νέων ζευγαριών, των οικογενειών που έχουν βαριά ανάπηρο ή χρόνια πάσχοντα.
  • Επανασύσταση οργανικών θέσεων, επαναφορά των απολυθέντων και όσων είναι σε διαθεσιμότητα και μονιμοποίηση τους.
  • Δημόσιους Δωρεάν Βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές κατασκηνώσεις με κατάργηση κάθε μορφής οικονομικής συμμετοχής.
  • Μετατροπή των προγραμμάτων βοήθειας στο σπίτι και κοινωνικής μέριμνας σε καθολική δημόσια δωρεάν υπηρεσία στήριξης όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη, με μονιμοποίηση όλου του προσωπικού και παραπέρα στελέχωση για επέκτασή της ώστε να ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Επαναφορά των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
  • Αποκλειστικά δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, με εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υποδομών και παροχών και με δωρεάν φάρμακα.
  • Φθηνές συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό για όλο το λαό και με ιδιαίτερες εκπτώσεις στις πολύτεκνες, στις τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.


Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, συγκροτούνται από ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια πάλεψαν, παλεύουν και θα συνεχίσουν να παλεύουν, μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Είναι, έτσι, μάλλον περιττό να σας διαβεβαιώσουμε, ότι είμαστε στη διάθεσή σας, για να συνεργαστούμε στον αγώνα, που ο σύλλογος σας διεξάγει για την επίλυση και ανάδειξη των προβλημάτων σας.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Γιάννης Βήττας, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας 
Από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ζαραφίδη Δημήτρη λάβαμε επιστολή (απάντηση) και τη δημοσιεύουμε.
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε “καλή επιτυχία”




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΑΦΙΔΗΣ

ΠΡΟΣ :ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρος
Η Δημοτική Κίνηση ¨Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας¨ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαραφίδης ξεκίνησαν έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα με στόχο την ανατροπή στον Δήμο Εορδαίας.
Ο κοινωνικός και οικονομικός κατήφορος της χώρας και ειδικά της Εορδαίας πρέπει να σταματήσει.
Η ανθρωπιστική καταστροφή στην χώρα μας, παρέσυρε στην δίνη της, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού διέλυσε κάθε ελπίδα για το μέλλον εκατομμυρίων Ελλήνων.
Αντιμέτωπη καθημερινά με την πλήρη πολιτική αδιαφορία της κυβέρνησης βρίσκεται η τρίτεκνη οικογένεια της χώρας, καθώς ακόμη και τα ελάχιστα έως ανύπαρκτα υποστηρικτικά μέτρα που είχαν ληφθεί τα τελευταία χρόνια είτε ανατράπηκαν, είτε άλλα σχεδιάζεται να ανατραπούν κι άλλα δεν εφαρμόζονται.
Με τα τελευταία δημογραφικά αναλυτικά αποτελέσματα του 2011, η Ελλάδα στο τέλος της δεκαετίας, θα φτάσει στα επίπεδα του 1970 να αριθμεί μόλις 8 εκατομμύρια πολίτες. Μπροστά σε αυτή την αιμορραγική κατάσταση, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – όπως είναι οι πολυμελείς οικογένειες , επιβαρύνονται από τους υπέρογκους φόρους και τις άδικες μειώσεις των αφορολόγητων ποσών.
Στο «βωμό» της άμεσης είσπραξης με κάθε μέσο και τρόπο, τα οικονομικά επιτελεία προβαίνουν σε πρωτοφανείς ισοπεδωτικές λεηλασίες, προκειμένου να αποκτήσουν έσοδα κυρίως από τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, που αποτελούν και τον ευκολότερο στόχο.
Επίσης οι τρίτεκνες οικογένειες βρίσκονται στο μάτι του Κυκλώνα, καθώς σχεδιάζεται να κοπούν κοινωνικά επιδόματα και παροχές τους. Κάτι που αν συμβεί θα έχει τραγικά αποτέλεσμα για τη ζωή χιλιάδων πολιτών.
Όπως διαπιστώσατε και εσείς αυτήν την περίοδο, ο πολιτικός μας λόγος είναι μακριά από υποσχεσιολογίες, προεκλογικές παροχές και ταξίματα στον βωμό του προεκλογικού κέρδους.
H πάγια θέση μας είναι, ότι εμείς την Δημοτική Αρχή την εννοούμε ως ομπρέλα προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η εξόντωση και η περιθωριοποίηση τους.
Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον σύλλογο σας όπως και με άλλες κοινωνικές ομάδες και σύμμαχοι σας στην μάχη για την νομοθετική ρύθμιση των ζητημάτων σας απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Επίσης με την ευκαιρία αυτής της συνομιλίας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως και την θέληση έχουμε και την πολιτική βούληση να δώσουμε λύση στο ζήτημα των Δημοτικών τιμολογίων και στην πρόσβαση της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και την παιδεία.
Όσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις και το ζήτημα των κοινωνικών τιμολογίων, με βάση αξιοκρατικά και οικονομικά κριτήρια, έχει για εμάς μέγιστη σημασία, όπως και η παροχή όλων των κοινωνικών αγαθών στον πληττόμενο δήμο της Εορδαίας.
Και γι΄αυτό θα συμφωνήσουμε με τα δίκαια αιτήματα σας.
Το δρόμο έχουν δείξει αρκετοί θαρραλέοι Δήμοι στην χώρα που είχαν την πολιτική βούληση να ελαφρύνουν το βάρος από τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.
Τέλος, επειδή με κατάπληξη παρακολουθούμε τις συμπεριφορές των προηγούμενων δημοτικών αρχών απέναντι σας, ειδικά στο ζήτημα της στέγασης του συλλόγου και στα σημεία διανομής τροφίμων που δεν εκπληρούν καν τους υγειονομικούς όρους σας επισημαίνουμε την κεντρική θέση που έχουμε σαν «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»:
«Σε μία περιοχή σαν την Εορδαία με δεκάδες κτιριακές υποδομές που βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη είναι αδιανόητο, συλλογικότητες, σύλλογοι, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, να μην έχουν στην διάθεσης χώρους για να λειτουργήσουν ουσιαστικά και να εκπληρώσουν το έργο τους».
Αυτό μπορούμε να υποσχεθούμε και μάλιστα μέσα στις άμεσες προτεραιότητες μας θα είναι η δημόσια διαβούλευση με όλες τις συλλογικότητες της Εορδαίας στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.


Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Στη σύγχρονη ελληνική ζωή η μάνα παραμένει το βασικό πρόσωπο μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία, παρά τις μεγάλες αλλαγές και διαφοροποιήσεις που παρατηρούμε στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων.
Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή και κοινωνική συνοχή.
Σήμερα η Ελληνίδα μάνα βάλλεται από παντού. Είναι άνεργη, παλεύει με πολλά οικονομικά προβλήματα, αντιμετωπίζει την μιζέρια της γραφειοκρατίας, είναι αυτή που δέχεται της πιέσεις καθημερινά. Πιέζεται από την ακρίβεια, από την ανεργία, από το περιβάλλον, από την διαλυμένη παιδεία, από την διαλυμένη υγεία και έρχεται αντιμέτωπη με την κατάθλιψη που διαπερνά την χώρα.
Η μεγάλη οικονομική κρίση έχει διαφοροποιήσει πάρα πολύ τα κοινωνικά δεδομένα και η απόκτηση ενός παιδιού δημιουργεί φοβέρες πιέσεις στα σημερινά ζευγάρια.
Η πολιτεία έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα στη σύγχρονη γυναίκα στους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει: της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης.

Ο ρόλος της σημερινής Ελληνίδας μάνας είναι σημαντικότερος από κάθε άλλη εποχή.
χρόνια πολλά στις μανούλες!!

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Πραγματοποίησε την επίσκεψη του, στο γραφείο του Συλλόγου Τριτέκνων Εορδαίας (9/5/2014), ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού “ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” Καρυπίδης Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πλακεντά Παναγιώτη και περιφερειακούς συμβούλους.
Αναλυτικά ΤΕΘΗΚΑΝ τα αιτήματα των τριτέκνων όπως αυτά καταγράφονται στην επιστολή.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι:
Το Δημογραφικό, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι των Ελλήνων υπερτερούν από τις γεννήσεις. Σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας, η στήριξη της οικογένειας με πολλά παιδιά τρία και άνω είναι επιβεβλημένη.


Ο κ. Καρυπιδης τόνισε, μεταξύ άλλων,ότι από τη νέα αιρετή Περιφέρεια (εφ όσον ο ίδιος εκλεγεί περιφερειάρχης) θα υπάρξουν ενέργειες, για την στήριξη της οικογένειας, τις οποίες θα συζητάμε από κοινού. Ζήτησε δε τον ακριβή αριθμό των οικογενειών για έναν πλήρη και ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Τον ευχαριστούμε για την ευαισθησία που δείχνει στις οικογένειες με παιδιά και του ευχόμαστε “καλή επιτυχία”

                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αύριο, Παρασκευή 9/5/2014 και ώρα 12:30 π.μ, στα γραφεία του Συλλόγου Τρίτεκνων Εορδαίας θα μας επισκεφτεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Καρυπίδης Θόδωρος για να ακούσει τα αιτήματά μας και να ακούσουμε τις θέσεις του σε αυτά.
Καλούμε τα μέλη μας να παραβρεθούν στη συνάντηση.
Είμαστε σε αναμονή για επισκέψεις ή επιστολές και των υπολοίπων υποψηφίων Περιφερειαρχών και δημάρχων.


                    Η πρόεδρος                                                            Ο Γραμματέας

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 23 ΤΗΛ.-ΦΑΞ: 2463053035
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς Διοικητή Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Αρ. πρωτ. 7
Πτολεμαΐδα 2/5/2014

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, για την απόφαση απόσπασης του αναισθησιολόγου κ. Γιασσά, από το Μποδοσάκειο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, που προκαλεί αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας .
Προφανώς, αυτοί που έλαβαν την απόφαση, δε γνωρίζουν ότι έτσι κάνουν αδύνατη ουσιαστικά, τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής και παράλληλα το κλείσιμο του Ιατρείου πόνου που λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Το Ιατρείο πόνου, όλα αυτά τα χρόνια που έχει λειτουργήσει (άψογα, κατά γενική ομολογία), ανακούφισε τον πόνο πολλών ασθενών (και όχι μόνο καρκινοπαθών) και στάθηκε, λόγω των φιλότιμων προσπαθειών των γιατρών. Όμως όπως είναι φυσικό, οι δύο απομένοντες αναισθησιολόγοι, θα είναι αδύνατο να συνεχίσουν τη λειτουργία του, εξαιτίας του πολύ μεγάλου φόρτου εργασίας που θα αναλάβουν.
Εν τω μεταξύ, τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο μοναδικός γιατρός της ογκολογικής μονάδας, όπου παρότι έχει υπό την ευθύνη του έναν πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών, που συνεχώς αυξάνεται, όχι μόνο δεν του παρέχεται βοήθεια με την πρόσληψη κάποιου έστω επικουρικού γιατρού (αν και υπήρξαν σχετικές υποσχέσεις από πολλά υπεύθυνα πρόσωπα), αλλά του παίρνουν και νοσηλεύτριες, από τις λίγες που του έχουν διαθέσει, εξωθώντας τον έτσι, σε παραίτηση.
Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους μέτρα, αποψιλώνεται περαιτέρω το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και με τέτοιες αποφάσεις δεν λύνονται προβλήματα της υγείας της περιοχής μας, αλλά διογκώνονται.
Ως κάτοικοι λοιπόν αυτής της περιοχής, η οποία προσφέρει τόσο πολλά στην οικονομία της χώρας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απαραίτητη στελέχωση των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας που συνταγματικά δικαιούμαστε και μας αξίζουν.
Ας μην μας αναγκάσετε λοιπόν να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας με άλλους τρόπους.

Γνωστοποίηση: 1) Υπουργείο Υγείας
2) 3η ΥΠΕ
Κοινοποίηση: Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών & Εορδαίας (κ.κ. Θεόκλητο)
Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Δήμους Δυτικής Μακεδονίας
Υποψήφιους Περιφερειάρχες & Δημάρχους
Φορείς & Συλλόγους

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Καραπίντσιος Βασίλης Αράπης Γεώργιος



Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας από τη Βουνοτρυπίδου–Τσέλιου Αγγέλα
(πρόεδρο του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Με Τρία Παιδιά Επαρχίας Εορδαίας)


Σαν πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Εορδαίας προσκλήθηκα και ευχαρίστως παραβρέθηκα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πολύτεκνων Εορδαίας, για να τιμήσει την πολύτεκνη μάνα την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας.

Οι σχέσεις των συλλόγων Τρίτεκνων και Πολύτεκνων στην Εορδαία ήταν πάντα άριστες και ελπίζω ότι έτσι θα συνεχίσουν. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες για το καλό των οικογενειών μας, πόσο μάλλον τώρα που βλέπουμε, στα τρία τελευταία χρόνια, να κόβονται συνεχώς παροχές από την οικογένεια με πολλά παιδιά (τρία και άνω), πρέπει ο αγώνας και οι διεκδικήσεις μας να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

Έκπληκτη είδα πάνω στο χαρτί της κούριερ που μου έστειλαν την πρόσκληση, να είναι από Δήμο Εορδαίας προς Σύλλογο Τρίτεκνων Εορδαίας και όχι από Σύλλογο Πολυτέκνων. Σκέφτηκα πως μπορεί να έγινε για λόγους οικονομίας να μη χρεωθεί δηλαδή ο Σύλλογος των Πολυτέκνων αλλά ο Δήμος Εορδαίας. Όταν έφτασα στο ναό της Αγίας Σκέπης στην είσοδο του ναού μοίραζαν καρτούλες υποψήφιων και μέσα γινόταν μια γιορτή προώθησης τους.

Αν το κάνανε καλυμμένα, έστω και προεκλογικά, με τη δικαιολογία ότι αυτοί είναι σήμερα στη Δημοτική και Περιφερειακή αρχή του τόπου και επομένως ως τέτοιοι καλέστηκαν δε θα μιλούσα, όμως τόσες φορές που η Πρόεδρος είπε “καλή επιτυχία” στους υποψήφιους έδειχνε καθαρά τις προθέσεις και το σκοπό της εκδήλωσης.

Οι σύλλογοι που εκπροσωπούν γονείς με πολλά παιδιά πρέπει να προσέχουν, να αγωνίζονται, να διεκδικούν για το καλό των οικογενειών και όχι να προωθούν κατ επιλογήν συνδυασμούς.

Όταν από 1/11/2012 κόψανε την ισόβια τιμητική σύνταξη από την πολύτεκνη μάνα, δε χρειάζεται να συνδιοργάνωνονται φιέστες για να της δώσουν μια πλακέτα και να συλλέξουν ψήφους...

Όταν μειώνονται τα επιδόματα, φορολογούνται τα παιδιά μας, κόβονται 2000 ευρώ στις μητέρες που γεννάνε το τρίτο τους παιδί, κατεβαίνει το όριο της φτώχειας για να μη δοθούν μακαρόνια, όταν όποιος έχει ένα σπίτι είναι πλούσιος γιατί υπολογίζονται τεκμήρια, όταν ψηφίζονται νόμοι και αφήνουν ανέργους και πεινασμένους τους οικογενειάρχες. Τότε θέλουμε δίπλα μας και το δήμο και την περιφέρεια. Και για να μη βιαστεί κάποιος και πει “μα εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση” σας απαντάμε: Είστε αυτοί που κυβερνούν το δήμο και την περιφέρεια και μπορούν με τα συμβούλια τους να ψηφίσουν και να διευκολύνουν τις οικογένειες με παιδιά, κάτι που γίνεται σε πολλούς δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας, να δώσουν οικονομική ανάσα και αν δεν ξέρετε “πώς” βρείτε λίγο χρόνο όταν ζητάμε να σας δούμε να το συζητήσουμε.
Και να που φτάσαμε φέτος στο Μάιο και ακόμη δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τη δωρεάν διανομή τροφίμων.
Αγανακτώ και λυπάμαι.
Πρέπει αγαπητοί τοπικοί και περιφερειακοί παράγοντες να καταλάβετε τώρα που είστε και υποψήφιοι. Μη μας δίνετε πλακέτες δεν τρώγονται. Δεν τρώμε ούτε πλακέτες ούτε κουτόχορτο.
Απάντηση θέλουμε στις επιστολές που στείλαμε. Και να είστε σίγουροι ότι και την απάντησή σας θα την ανακοινώσουμε.

Προς τα μέλη του συλλόγου μας των Τρίτεκνων λέω ευθαρσώς ότι:
αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου την ευθύνη γι αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας. Θα μπορούσε να είναι ένα Δελτίο Τύπου του συλλόγου αλλά αυτό για να γίνει έπρεπε να προηγηθεί Γενική Συνέλευση των μελών και χρειαζόταν χρόνος. Κάποιοι από τα μέλη μας μπορεί να είναι υποψήφιοι ή να έχουν δικούς τους υποψήφιους στους κυβερνητικούς συνδυασμούς. Αν αυτό διάλεξαν τους εύχομαι μέσα από την ψυχή μου “καλή επιτυχία”σε έναν αγώνα τίμιο. Μακάρι να εκλεγούν τρίτεκνοι σε όλους τους συνδυασμούς. Δεν μπορώ όμως να καταπίνω τέτοιες καταστάσεις, εξ άλλου μέσα στο 2014 και ο Σύλλογος μας θα έχει εκλογές και τότε όσοι διαφωνείτε μαυρίστε με. Κανείς αιρετός δεν είναι για πάντα. Σκοπός μου δεν είναι να προωθήσω κανένα συνδυασμό, ούτε και να προβοκάρω κανένα. Γι αυτό, όπως ξέρετε, έστειλα επιστολές σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες διεκδικώντας για το καλό των μελών του Συλλόγου. Κάποιοι απάντησαν πολύ γρήγορα, εγώ περιμένω και τους υπόλοιπους. Ήμουν ξεκάθαρη μαζί τους, πως αν γίνει μια συνάντηση με τα μέλη μας θα είναι με όλους ή τουλάχιστον με τους περισσότερους υποψήφιους. Δε θα φέρουμε κάποιον με το στανιό αλλά περιμένουμε. ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Όλοι ανήκουμε κάπου πολιτικά και δεν είναι μυστικό ούτε και κολάσιμο.
Το ξεχνάμε όμως όταν έχουμε εκλεγεί για άλλο σκοπό.