Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013


ΕΤΣΙ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ!!!
«Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους.» Ελλ. Σύνταγμα άρθρο 21, παρ. 1. 

Οι τρίτεκνες οικογένειες αποτελούν περίπου το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Πρόκειται δηλαδή για 1.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι οδηγούνται σταδιακά στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. Επιπλέον τα νέα ζευγάρια απωθούνται από το να ολοκληρώσουν το βιολογικό τους κύκλο δηλαδή να κάνουν οικογένεια.

Στις 14 Νοεμβρίου 2013 το πολλοστό «μνημόνιο» (παραβίασης του Συντάγματος) που ψήφισαν, αυτή τη φορά οι βουλευτές της συγκυβέρνησης (Ν.Δ., Π
AΣOΚ, ΔHMΑΡ), στέρησε, μεταξύ άλλων, από τουλάχιστον 170.000 οικογένειες το επίδομα τριτέκνων, το οποίο για μια οικογένεια με το τρίτο τέκνο σε ηλικία κάτω των 6 ετών, ήταν € 265,00 το μήνα. 

Τα χρήματα αυτά είναι ιδιαίτερα απαραίτητα για την επιβίωση μιας νέας οικογένειας που κατά πάσα
πιθανότητα σήμερα (περίπου 50% το ποσοστό ανεργίας στους νέους) δεν έχει άλλους πόρους. Tα διαδοχικά νέα «μέτρα» που λαμβάνει η πολιτεία έχουν εκτοξεύσει μέσα σε δύο χρόνια τους φόρους σε τέτοιο επίπεδο ώστε ένας στους δύο πολίτες στην Ελλάδα να χρωστάνε στην εφορία. 

Η άμεση επαναφορά του επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες απαιτείται για τη διάσωση της κοινωνίας στην Ελλάδα σήμερα και για την επιστροφή στη συνταγματική νομιμότητα.

«Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος». Ελλ. Σύνταγμα: άρθρο 21, παρ. 2.

 ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ:
'Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)
1.H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
 6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου